Technologie en innovatie

Nissan LEAF autonomie en laden

Het is ongelofelijk eenvoudig om uw Nissan LEAF te laden. Economisch rijden werkt precies als bij een auto met klassieke brandstof.

NISSAN: EEN BETERE ACCU ONTWIKKELEN

Nissan heeft, met bijna 20 jaar ervaring en aanzienlijke investeringen, de lithium-ionaccutechnologie verbeterd. Het resultaat: een lichtere, gelamineerde li-ionaccu die betrouwbaar, duurzaam, compact en eenvoudig genoeg is voor massaproductie. En het mooiste is nog dat u met de nieuwe gelamineerde accu ongeveer 175 kilometer kunt rijden en tot 145 km/uur kunt halen, omdat Nissan hem twee keer de capaciteit en 1,5 keer het vermogen van een traditionele li-ionaccu gegeven heeft. De accu's van Nissan LEAF zijn ook voor meer dan 95% recyclebaar.

UW NISSAN LEAF LADEN

Gooi hem vol! Er zijn vier manieren om uw Nissan LEAF te laden:

- Maak gebruik van een aanbevolen speciaal laadstation. Uw Nissan-dealer stelt u voor aan de Electro Mobility Operator bij u in de buurt, en hij legt u aan de hand van een aantal eenvoudige stappen uit hoe u door een bevoegde monteur een speciaal laadapparaat kunt laten installeren. Zo heeft u een permanente toevoer van 16A, waarmee uw auto in 8 uur volledig geladen is.

- Maak gebruik van een openbaar normaal laadstation, waar u met een permanente stroomtoevoer van 16A uw auto in 8 uur volledig kunt laden.

- Maak gebruik van een van de openbare Quick Charging-punten, waar u in minder dan een half uur tot 80% van de laadcapaciteit kunt laden (deze stations worden aangeduid op het satellietnavigatiescherm in de Nissan LEAF)

- Als er geen geschikt oplaadstation beschikbaar is, kunt u incidenteel opladen via een regulier stopcontact in een private/thuissituatie. Doe dit alleen als het niet anders kan. In een dergelijk geval moet u uitsluitend het originele Nissan oplaadsnoer gebruiken in combinatie met de reguliere stekker die is meegeleverd met de Nissan LEAF. Omdat de auto een constante stroom van 10A vraagt, moeten dit stopcontact en de bedrading voldoen aan de nieuwste normen en voorschriften. Als u hierover twijfelt, neem dan contact op met een gediplomeerd elektricien voor meer informatie. Adapters en / of verlengsnoeren mogen daarbij NOOIT worden gebruikt. tevens beveelt Nissan aan daarbij gebruik te maken van een aparte 'groep' waarop tijdens het opladen geen andere stoomverbruikers worden aangesloten. Het Nissan oplaadsnoer is niet bedoeld als permanente oplossing om uw Nissan LEAF op dagelijkse basis thuis op te laden. Dagelijks gebruik kan leiden tot oververhitting en beschadiging van uw elektrische installatie met mogelijke incidenten door oververhitting tot gevolg.

ZO ECONOMISCH MOGELIJK RIJDEN

Met één oplaadbeurt kan de Nissan LEAF ongeveer 175 kilometer rijden. Door een aantal rijgewoonten aan te leren, kunt u de autonomie verhogen door minder energie te verbruiken, net als bij een auto met klassieke brandstof. Met andere woorden: met een matige snelheid komt u verder!

Goed rijden om uw autonomie te bewaren:

- Een gematigde rijstijl - door een constante snelheid aan te houden en de pedalen te sparen - verbruikt u minder energie dan bij bruusk starten en stoppen. Dus, door soepel te rijden kunt u uw bereik verhogen.

 
- Bij hoge snelheden is er meer constante energie nodig om de windweerstand te trotseren. Wie langzamer rijdt op de snelweg, haalt meer uit een oplaadbeurt.

 
- Probeer uw route zo te plannen dat u niet bergop hoeft te rijden. Hellingen kosten veel meer energie dan vlak rijden.

- Stook het in de auto niet te warm, om energie te besparen voor verwarming en koeling.

Zie in een oogopslag wat u doet:

- De ecoboomindicator op het dashboard laat u zien hoe economisch en verantwoord u rijdt.

 

- De onderste meter laat duidelijk zien hoeveel kilometer u nog kunt rijden op basis van uw huidige rijstijl.

 

- Gebruik de afstandsbediening voor het verwarmings- en koelsysteem om energie uit het grid te halen in plaats van uit de accu.

 

- Uw bereik en de dichtstbijzijnde laadpunten staan duidelijk aangegeven op het grafische scherm.

ONS MERK NISSAN