Technologie en innovatie

NISSAN EV ontwikkeling

VAN NIETS IETS MAKEN

 

Wij vinden dat het probleem van de uitstoot het beste is aan te pakken door gewoon geen uitstoot meer te produceren.

De samenwerking Renault-Nissan is toonaangevend in de wereldwijde auto-industrie op het gebied van de ontwikkeling van emissieloze voertuigen die voor iedereen bereikbaar zijn. Maar onze strategie gaat verder dan de auto zelf. We investeren in hernieuwbare energiebronnen om ze te bouwen, aan te drijven en te recyclen. En we leggen de wereldwijde infrastructuur aan die hier voor nodig is.

 

 

LICHTER, SCHONER, GROENER

 

CO2-uitstoot: FCV’s en EV’s produceren hetzelfde: helemaal niets.

De verbeteringen in de elektrische voertuigtechnologie gaan verder dan de krachtige, lichte, eenvoudig te laden lithium-ion-accu’s. EV’s hebben de hoogste conversieratio van tank naar wielenergie, en de CO2-uitstoot van bron naar wiel is aanzienlijk lager in vergelijking met conventionele motoren.

 

EV’s hebben een betere conversieratio in vergelijking met andere brandstofceltechnologie. Daarnaast produceren FCV’s en EV’s geen uitstoot en gebruiken EV’s 100% van de energie die ze produceren (in vergelijking met 80% voor een standaard brandstofvoertuig).

 

DE WERELD PLUGT IN

 

Nissan’s wereldwijde inzet om meer emissieloze auto’s beschikbaar te maken voor meer mensen heeft geleid tot de formatie van nieuwe allianties en samenwerkingen met overheden en toonaangevende organisaties.

 

TESTCASE: PORTUGAL

Portugal heeft bijvoorbeeld ingestemd met het bieden van aanzienlijke financiële beloningen bij iedere gekochte EV. Daarnaast hebben ze beloofd het aantal EV’s in de openbare vloot te laten groeien met 20% tegen 2001, 1150 plug-in-stations te maken in Lissabon en Porto in 2011 en honderden laders te installeren in de rest van het land.

 

ONS MERK NISSAN