De schonere, slimmere steden van de toekomst

We zien de steden van onze toekomst zich vullen met onze auto's met nul emissie met oplaadpunten op elke hoek van de straat en thuislaadmogelijkheden voor iedereen. Slimme steden waar gebouwen, huizen en voertuigen op elkaar afgestemd zijn. Met onze auto's met nul emissie nemen we het voortouw bij de realisatie van een schonere, groenere en slimmere leefomgeving voor iedereen.

Stroom leveren aan een hele stad

Elektrische voertuigen van Nissan zijn de enige auto's op de markt die gericht zijn op onze toekomstige slimme steden. Met onze voertuigen als mobiele energiebronnen kunnen onze steden geïntegreerde, groene leefomgevingen worden. Elektrische voertuigen, huizen, kantoren, bedrijven en afgelegen dorpen zouden samenwerken in een smart grid, waarin gebruikte accu's een tweede leven zouden kunnen krijgen als energieleverancier. Schone, gerecyclede energie zou worden gedeeld, beheerd en nooit verspild door de mensen die deze gebruiken. Elektrische voertuigen van Nissan zijn de tankstations van de toekomst.

Stadse slimheid

Bij Nissan denken we verder dan de auto en dus ontwierpen we onze innovatieve Vehicle-to-Grid-technologie. We zijn in beweging. Al snel zullen de straten in de stad bezaaid zijn met huizen die gebruikmaken van deze geavanceerde Nissan-technologie, dus als u thuiskomt met volop energie in de accu, dan kan uw huis energie lenen of kan het vermogen zelfs aan het net worden verkocht. Op momenten met veel verbruik en een grote vraag kunt u iets terugdoen en kunt u het beheersysteem in de stad ondersteunen. Geen energieverspilling, meer geld verdiend. Dat is pas slim.

Energie in eigen hand

Met ons baanbrekende xStorage-systeem kunt u geld besparen en volledige controle krijgen over uw energie, opladen in daluren en uw opslag gebruiken om uw huis van stroom te voorzien als de tarieven hoger zijn. Maar dat is nog niet alles. Het xStorage-systeem is gemaakt van nieuwe of gerecyclede elektrische accu's van Nissan en kan via de V2G-technologie ook worden opgeladen door uw elektrische voertuig. Alle energie wordt gerecycled voor een groenere, efficiëntere levensstijl.