BEGRIPPEN

Vraag Antwoord
Wat is VIN?
VIN staat voor voertuigidentificatienummer, een uniek nummer voor elk voertuig. Het VIN vindt u op het dashboard aan de kant van de bestuurder. U kunt het het beste zien als u van buiten de auto aan de bestuurderskant naar de hoek kijkt waar het dasboard en de voorruit samenkomen.
Wat is energiebesparing?
Energieverbruik staat voor de verhouding tussen rijafstand en energieverbruik. Hoe meer kilometer per kilowattuur en hoe minder kilowattuur per kilometer, des te lager het energieverbruik.
Wat is Favorieten? (Informatiekanalen)
Dit is een functie waarmee u direct toegang kunt krijgen tot informatiekanalen, zoals internet en routeplanning.
Wat is Trip? Een Trip is een reis die begint zodra de motor start en eindigt als de motor uit wordt gezet (één trip is één reis).
Wat is Eco Tree?
EcoTree is de boom die wordt weergegeven op de eco-indicator. Het laat u zien hoeveel u bijdraagt aan ecologisch rijden.

MEETEENHEID

Vraag Antwoord
Hoe kan ik omschakelen van mijl naar kilometer?
De meeteenheid is ingesteld voor het land waarin u zich geregistreerd heeft tijdens uw aanmelding voor You+Nissan CARWINGS. Deze wordt aangegeven in de webversie, e-mail en informatiekanalen. Als u zich eenmaal in een land geregistreerd heeft, kunt u de meeteenheid niet meer veranderen.

ACCOUNT

Vraag Antwoord
Kan ik dezelfde gebruikersnaam voor een andere auto gebruiken?
Een gebruikersnaam voor CARWINGS kan slechts voor één Nissan LEAF gebruikt worden.
Is er meer dan één gebruikersnaam beschikbaar per auto?
U kunt niet meer dan een gebruikersnaam voor CARWINGS tegelijkertijd voor dezelfde Nissan LEAF gebruiken.
Wat moet ik doen als ik mijn Nissan LEAF verkoop?
We raden u aan om de auto uit uw bestaande You+Nissan CARWINGS-account te verwijderen.
Kan ik de vorige gebruikersnaam gebruiken als ik overstap naar een nieuwe auto? U kunt uw vorige gebruikersnaam alleen opnieuw gebruiken als u het account met de vorige gebruikersnaam verwijderd heeft.
Wat als ik mijn gebruikersnaam ben vergeten? U kunt uw gebruikersnaam op het navigatiescherm bekijken. U kunt ook inloggen op uw CARWINGS-account met uw e-mailadres en wachtwoord, vervolgens klikken op "Configuratie" en dan op "CARWINGS UPDATE"; dan wordt uw gebruikersnaam ook weergegeven.
Wat als ik mijn wachtwoord ben vergeten? Klik dan op "Wachtwoord vergeten?" op de inlogpagina van You+Nissan.

INLOGGEN

Vraag Antwoord
Ik ben automatisch uitgelogd van CARWINGS of de NissanConnect EV-app. Waarom?
Er kan slechts één toestel tegelijk ingelogd zijn. Als u inlogt op het You+Nissan CARWINGS-portaal of de NissanConnect EV-app zal een andere actieve verbinding verbroken worden.

BIJNAAM

Vraag Antwoord
Waar wordt mijn bijnaam voor gebruikt?
Uw bijnaam wordt gebruikt om uw voertuig te identificeren in de regionale en wereldwijde Eco-competitie.

E-MAILADRES

Vraag Antwoord
Hoeveel e-mailadressen kan ik opgeven om meldingen te ontvangen?
U kunt maximaal drie verschillende e-mailadressen opgeven, inclusief het adres dat u bij inschrijving heeft gebruikt.
Ik ontvang geen meldingen per mail
Zorg ervoor dat de instellingen voor het ontvangen van meldingen goed zijn ingevoerd. U kunt uw voorkeuren voor meldingen op het You+Nissan CARWINGS-webportaal instellen of rechtstreeks via de NissanConnect EV-app.

OP AFSTAND

Vraag Antwoord
Ik kan de batterijstatus, opladen op afstand of klimaatregeling op afstand niet openen.
Controleer eerst of u alle stappen van het registratieproces volledig hebt doorlopen. Uw voertuig moet netwerkdekking hebben. Lost dit uw probleem niet op? Neem dan contact op met de klantenservice van Nissan.
Ik kan het laden op afstand niet starten.
Als een laadkabel niet goed is aangesloten, werkt laden op afstand niet. Het werkt ook niet wanneer de stroomschakelaar op de auto aan staat (het werkt alleen als de stroomschakelaar uit staat) of wanneer u zich buiten dienstbereik bevindt.
Kan ik laden op afstand stoppen vanaf mijn pc of mobiele telefoon?
U kunt opladen op afstand helaas niet vanaf een pc of mobiele telefoon stoppen. Als u dit wilt stoppen, verwijder dan handmatig de kabel.
Wanneer stopt laden op afstand?
Dit stopt automatisch zodra de batterij geheel is opgeladen. Het stopt ook als de kabel wordt verwijderd of wanneer de stroomschakelaar in de auto aan staat.
Kan ik snel opladen starten vanaf mijn pc of mobiele telefoon?
Dat kan helaas niet. Opladen op afstand is alleen beschikbaar voor normaal laden.
Ik kan klimaatregeling op afstand niet starten. Als een laadkabel niet goed is aangesloten of de batterij bijna leeg is, werkt klimaatregeling op afstand niet. Ook wanneer de stroomschakelaar aan staat of wanneer u zich buiten het dienstengebied bevindt, werkt klimaatregeling op afstand niet.
Kan ik klimaatregeling op afstand stoppen vanaf mijn pc of mobiele telefoon?
Ja, u kunt klimaatregeling stoppen via het You+Nissan CARWINGS-webportaal of de NissanConnect EV-app.
Wanneer stopt klimaatregeling op afstand?
Het stopt na maximaal twee uur met een laadkabel. Het batterijverbruik stopt na maximaal 15 minuten zonder een laadkabel. Het stopt ook als de kabel wordt verwijderd of wanneer de stroomschakelaar in de auto aan staat.
Kan ik de temperatuur instellen met klimaatregeling op afstand?
Nee, helaas kan de temperatuur niet op afstand ingesteld worden. Klimaatregeling op afstand stelt automatisch een comfortabele temperatuur in (ongeveer 25 graden Celcius).
Kan ik klimaatregeling op afstand starten tijdens het laden?
Ja. In dit geval werkt klimaatregeling terwijl laden op afstand wordt uitgevoerd.
Kan ik opladen op afstand starten terwijl klimaatregeling op afstand aan staat?
Ja. In dit geval wordt opladen op afstand uitgevoerd terwijl de klimaatregeling aan staat.
Wordt de laadstatus ook bij snelladen aangegeven als het proces is voltooid?
Ja, dit wordt alleen aangegeven als snelladen beëindigd is of stopt.
In welke andere situaties wordt de laadstatus aangegeven, behalve wanneer het laden beëindigd is?
Dit wordt ook aangegeven als de laadkabel verwijderd wordt of bij stroomuitval.
Hoe lang duurt het om de klimaatregeling in de auto te activeren?
Zodra de timer is ingesteld, kan het 5 minuten duren voordat de klimaatregeling start.
Hoe lang blijft klimaatregeling ingeschakeld in de auto tijdens het laden of als de auto niet geladen wordt?
Als uw auto losgekoppeld is van de lader, blijft de klimaatregeling maximaal 15 minuten ingeschakeld. Als uw auto op de lader is aangesloten, controleert het systeem de cabinetemperatuur 2 uur voor vertrektijd. Dan beslist het wanneer het systeem gestart moet worden om de doeltemperatuur te bereiken.
Hoe kan ik de temperatuur van de klimaatregeling op afstand instellen? Bij EUROLEAF kunt u de temperatuur van de klimaatregelingsfunctie aan boord aanpassen: Druk op de knop Zero Emission > Instellingen > Timer/Afstandsbediening - Temperatuur klimaatregeling instellen.
Kan ik een timer instellen als de klimaatregeling al geactiveerd is? Zelfs als de klimaatregeling op AAN staat, dan kan een nieuwe timer worden ingesteld voor latere activering. Dit stopt het normale verloop van de klimaatregeling niet.
Kan ik meerdere timers instellen? Er kan maar één timer worden ingesteld. Als u een nieuwe timer aanmaakt terwijl er al één bestaat, wordt de oude vervangen door de nieuwe.

RIJGEGEVENS

Vraag Antwoord
De rijafstand die in de auto wordt weergegeven komt niet overeen met de afstand die in het webportaal/de applicatie vermeld wordt.
Er is altijd een verschil tussen de informatie op de meter en het navigatiesysteem omdat deze laatste pas begint te meten nadat u voor het eerst een account heeft aangemaakt.
Wat is verminderde CO2-uitstoot? Hoe wordt dit berekend?
Wij nemen aan dat we CO2-uitstoot kunnen verminderen als we met een 100% elektrische auto rijden. De uitstoot wordt berekend op basis van dezelfde afstand van een Nissan PULSAR, een benzineauto van vergelijkbare grootte.

MIJN RIJSTIJL

Vraag Antwoord
Hoe wordt het niveau van mijn rijstijl bepaald?
We stellen het niveau als afwijking van het gemiddelde vast. Het gemiddelde is niveau 3.
Hoeveel gegevens over de rijgeschiedenis worden weergegeven?
U kunt de gegevens van de laatste vijf ritten via de NissanConnect EV-app bekijken. Wilt u verder terug? Gebruik dan het You+Nissan CARWINGS-webportaal.

ELEKTRISCHE VERBRUIKSSIMULATOR

Vraag Antwoord
Wat is verminderde CO2-uitstoot? Hoe wordt dit berekend?
Wij nemen aan dat we CO2-uitstoot kunnen verminderen met een elektrische auto. De CO2-uitstoot van TIIDA, een benzineauto van gelijkwaardige kwaliteit, wordt over dezelfde gereden afstand weergegeven.
Dit wijkt af van de werkelijkheid.
Het daadwerkelijke elektrische tarief wijkt af bij iedere overeenkomst. Dit heeft ook met uren te maken. Gebruik deze dienst alleen als richtlijn.

REGIONALE RANGLIJSTEN

Vraag Antwoord
Hoe komt de classificatie Platina, Goud, Zilver en Brons tot stand?
We rangschikken ze op basis van de lijst van gemiddelde maandelijkse energiebesparing. Platina: bij de beste 20% Goud: bij de beste 20-50% Zilver: 50-80%; Brons: lager dan 80%.
Het is nu september en de ranglijst van augustus wordt nog steeds weergegeven.
Zodra de gegevens van september in de centrale zijn ingevoerd, kunt u bij uw volgende bezoek de ranglijst van september zien. De ranking wordt eenmaal per dag berekend. Bekijk de ranglijst nog eens een dag nadat de gegevens zijn geüpload.

WERELDRANGLIJSTEN

Vraag Antwoord
Wat is het verschil tussen ranglijsten per maand, per week en per dag?
De richtlijnen zijn als volgt. Per maand: Ranglijst gebaseerd op waarden aangevuld in een maand. Deze toont een cumulatieve waarde. Alleen de energiebesparing wordt als gemiddelde weergegeven. In de volgende maand wordt de nieuwe waarde berekend. De cijfers worden elke dag bijgewerkt, dus u kunt het proces volgen.
Er zijn drie soorten ranglijsten beschikbaar in de webversie: per maand, per week en per dag. Welke zijn beschikbaar op informatiekanalen?
De dagelijkse ranglijst is beschikbaar.
Ik ontvang de wereldranglijst niet, ook al doe ik er aan mee.
Als de rijgegevens langer dan 7 dagen niet worden bijgewerkt, dan worden deze niet meegerekend in de dagranglijst. Het duurt enkele dagen om de geüploade rijgegevens weer te geven.
Waar staat het boompictogram voor?
De grootte van het boompictogram staat voor het verworven aantal Eco Trees in Noord-Amerika, Europa en Japan.
   

Mobiel inloggen

Vraag Antwoord
Wat is Onthoud mij?
Als u Onthoud mij hebt ingesteld, hoeft u niet meer iedere keer uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. U moet wel nog steeds handmatig inloggen.
Wat is Ingelogd blijven?
Als u Ingelogd blijven hebt ingesteld op de NissanConnect EV-app wordt u automatisch doorverbonden met het dashboard. Wilt u deze optie niet meer gebruiken? Log dan uit van de app en pas uw instellingen aan.