Nissan LEAF 3/4 front with city in the background
Koop of lease een nieuwe Nissan LEAF

EV-SUBSIDIE PARTICULIEREN

 • Consumentenprijs

 • EEN NISSAN LEAF
  KOOP
 • EEN NISSAN LEAF
  LEASE

Maak de wereld elektrisch

Elektrisch rijden wordt nog aantrekkelijker

Het wordt steeds aantrekkelijker om te kiezen voor een 100% elektrische auto. De Nederlandse overheid maakt het namelijk voor particulieren zeer interessant om te kiezen voor een nieuwe of gebruikte elektrische auto.

Sinds 3 januari 2022 komt iedere particuliere klant die een nieuwe of gebruikte Nissan LEAF koopt of leaset in aanmerking voor de aanvraag van de Subsidieregeling Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP). De subsidie kan oplopen tot € 3.350 voor een nieuwe 100% elektrische auto en tot € 2.000 voor een gebruikte 100% elektrische auto. Zo rijdt u al in een gloednieuwe Nissan LEAF vanaf € 24.360.

Voordelen van elektrisch rijden

Kies in 2022 voor een nieuwe Nissan LEAF

Naast de subsidieregeling zijn er nog meer voordelen die het interessant maken om te kiezen voor een 100% elektrische Nissan LEAF, namelijk:

 • Geen wegenbelasting
 • Geen CO₂-uitstoot
 • Lage verbruikskosten
 • Lage onderhoudskosten
 • Standaard met automaat
Nissan LEAF zero emission
Voorbeeldberekening koop Nissan LEAF Visia 40 kWh
Consumentenprijs   € 33.340  
Actieprijs btw-vrij   € 27.710  
Online subsidieaanvraag 2022*    - € 3.350
U rijdt een nieuwe Nissan LEAF voor   € 24.360

Lease een nieuwe Nissan LEAF

Nissan Private Lease

Indien u de auto niet wilt kopen maar via Nissan Private Lease wilt aanschaffen, komt u ook in aanmerking voor de EV-subsidie voor particulieren.

Gedurende uw Private Lease contract ontvangt u na aanvraag van de subsidie maandelijks een bedrag van € 69,79. Dit bedrag wordt 48 maanden lang door de overheid aan u overgemaakt.

U rijdt dan een nieuwe Nissan LEAF Visia 40 kWh batterij al vanaf € 289,21!

Voorbeeldberekening Private Lease Nissan LEAF Visia 40 kWh
Private lease maandtarief € 359(¹)  
Online subsidieaanvraag 2022   € 3.350
Maandelijks uitkering subsidie (48 maanden) - € 69,79(²)  
Maandbedrag incl. subsidie € 289,21  
test
Nissan LEAF

Hoe vraagt u de EV-subsidie aan?

Belangrijk om te weten...

Nadat u een nieuwe of gebruikte Nissan LEAF in 2022 hebt gekocht of geleased komt u in aanmerking voor de subsidieregeling.  

De subsidieaanvraag kunt u zelf indienen via de website van de Rijksoverheid. De Nissan-dealer heeft hier geen actieve rol in. Belangrijk om te weten, het aanvragen moet binnen maximaal 60 dagen na het ondertekenen van de overeenkomst worden gedaan. 

Klik op onderstaande button voor meer informatie over de subsidieregeling en bijbehorende voorwaarden vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

ALGEMENE VOORWAARDEN

* De subsidie dient zelf online te worden aangevraagd, de Nissan-dealer heeft hier geen actieve rol in. Nissan Nederland is niet verantwoordelijk voor het niet in aanmerking komen van de subsidie voor 2022. De subsidieregeling, voorwaarden en de actuele stand van de subsidie voor 2022 zijn na te lezen op rvo.nl/sepp. 

Actieprijs btw-vrij is uitsluitend geldig op nieuwe klantorders in de periode van 01/01/2022 tot en met 01/03/2022, niet geldig voor fleet orders en niet inwisselbaar tegen contanten. Optionele pakketten en/of uitrusting zijn altijd de keuze van de consument en kunnen desgewenst tegen meerprijs worden geleverd. Getoond model kan afwijken van de beschreven uitvoering. Raadpleeg voor de beschikbaarheid en actievoorwaarden uw officiële Nissan-dealer. Alle wijzigingen voorbehouden aan Nissan Nederland.


(1) Private lease tarief is o.b.v. Nissan LEAF Visia 40 kWh batterij, 48 maanden, 10.000 km per jaar. Inbegrepen: motorrijtuigenbelasting, all-riskverzekering (eigen risico € 450 op casco), onderhoud, reparatie & banden, vervangend vervoer na 1 uur, pechhulp Europa, afleverkosten, btw en administratiekosten. Kosten voor wassen, brandstof en updates van een eventueel navigatiesysteem zijn niet inbegrepen. De max. meerkilometerprijs per km bij vanaftarief is € 0,10, max. minderkilometerprijs per km bij vanaftarief is € 0,03. Nissan Private Lease is onder voorbehoud van financiële acceptatie. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Bedragen zijn afgerond op hele euro’s. Niet mogelijk i.c.m. andere acties. Aanbetaling (uit inruil) niet mogelijk. Nissan Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Nissan Financial Services, handelsnaam van RCI Financial Services B.V. De afbeelding kan afwijken van de daadwerkelijk geleverde auto en/of specificaties in Nederland. Voorwaarden op www.nissan.nl/privatelease. Raadpleeg voor de beschikbaarheid en actievoorwaarden uw officiële Nissan-dealer.

(2) Gedurende uw Private Lease contract betaalt u Nissan Financial Services de contractueel overeengekomen maandtermijnen. De subsidie wordt in 48 maandelijkse termijnen overgemaakt door de overheid. Dit betekent dat u 48 maanden lang een bedrag van € 69,79 ontvangt op uw bankrekening. Ook als het contract langer duurt dan 48 maanden. Als u kiest voor een kortere looptijd stopt de subsidie ook eerder. De subsidie dient zelf online te worden aangevraagd, de Nissan-dealer heeft hier geen actieve rol in. Nissan Nederland en Nissan Financial Services sluiten bij voorbaat enige verantwoordelijkheid uit welke te maken heeft met de overheidssubsidie van de Rijksoverheid, mede maar niet uitsluitend ingegeven door het feit dat afhandeling geheel een handeling betreft tussen de klant en de Rijksoverheid. De subsidieregeling, voorwaarden en de actuele stand van de subsidie voor 2022 zijn na te lezen op rvo.nl/sepp.