EEN BLIK IN DE TOEKOMST

Waar auto's van uw dromen werkelijkheid worden.

“We putten onze ideeën uit de emotionele verwachtingen die klanten hebben van een auto. We willen niet alleen deze ideeën waarmaken, maar streven er altijd naar om nog een paar stappen verder te gaan.”

– Shiro Nakamura, Senior Vice President en Chief Creative Officer, Nissan Motor Co, Ltd.

NISSAN 2020 VISION GRAN TURISMO CONCEPTAUTO

Van virtueel naar realiteit en weer terug. Na een oproep van de makers van het populaire PlayStation 3-spel Gran Turismo 6 creëerden de jonge ontwerpers van Nissan een droomauto om het 15-jarig bestaan van dit spel te vieren. De virtuele superauto maakte zijn debuut als fysiek concept tijdens het Goodwood Festival of Speed in 2014. Maar wie waren de eerste gelukkigen om erin te mogen “rijden”? GT6-gamers, natuurlijk. En zal er in 2020 daadwerkelijk een productieversie racen op de Goodwood-heuvel? Dat is afwachten…

NISSAN NAVARA ENGUARD CONCEPT-REDDINGSVOERTUIG

Innovatie houdt nooit op: grenzen worden verlegd en regels worden herschreven. Het resultaat is de Nissan NAVARA EnGuard, een revolutie op het vlak reddingspick-ups. De Nissan NAVARA EnGuard beschikt over compacte draagbare batterij-units, waardoor de meest afgelegen reddingsplekken van licht kunnen worden voorzien. Een ingebouwde DJI Phantom 4-drone is rechtstreeks verbonden met een HD-scherm op het dashboard en biedt een overzicht van op 6000 m hoogte. Dit zorgt ervoor dat reddingswerkers lastigste hindernissen kunnen omzeilen. De NAVARA EnGuard is een initiatief om levens te redden in 's werelds minst begaanbare en meest extreme omgevingen. Het is de volgende stap in Nissans inzet tot nul dodelijke ongelukken en geen CO2-uitstoot meer.