Rijbereik en opladen: de mogelijkheden zijn talrijk

Door voortdurende innovatie daagt de Nissan ARIYA de gevestigde orde uit. Het is meer dan een elektrische auto. Het is een hele nieuwe manier van rijden.

Technologie dat u zal verwonderen.

BATTERIJEN & AANDRIJVINGEN

Nissan ARIYA overhead view cornering in a scenic environment

Begin met de perfecte pasvorm

De schoonheid van de ARIYA zit niet alleen in de oppervlakte. Het is een 100% elektrische coupé crossover die verkrijgbaar is in drie onderscheidende persoonlijkheden, die passen bij drie verschillende soorten bestuurders. Of u nu verlangt naar opwindende ritten, avontuurwaardige eigenschappen, een maximaal rijbereik of er tussenin. Ontdek welke versie het best bij u past.

HOE VER KOMT U MET UW NISSAN ARIYA?

Houd rekening met dat het rijbereik van uw volledig elektrische Nissan ARIYA afhankelijk is van factoren zoals het weer en de temperatuur buiten, uw gemiddelde snelheid en het gewicht van uw baggage.

Energiek en verwachtingsvol. Rij tot 536 km op één laadbeurt.

ACTIERADIUS & OPLADEN

Nissan Aryia Home charging type 2

Thuis opladen (type 2)

Met een speciale thuislader van 240 Volt is het een kwestie van de stekker insteken en opladen. Een bezoek aan de benzinepomp is verleden tijd.

U kunt uw Nissan ARIYA rechtstreeks in een standaard stopcontact steken voor normaal opladen, waar u ook bent. Een andere mogelijkheid is thuisladen met de AC-lader van 7,4 kW of 22 kW (optioneel op 63 kWh-versie), waarmee u uw Nissan ARIYA ‘s nachts voor de volle 100% kunt opladen. [4]

Snel opladen en gaan

Er zijn meer dan 8.000 locaties in Europa waar u uw auto kunt aansluiten op een 480 V CCS2-snellader (DC 130kW) en binnen 35 minuten voor 80% kunt opladen. Dit cijfer kan afwijken omdat de laadtijden beïnvloed kunnen worden door verschillende factoren.


Ariya 63 kWh 
20% tot 80% in ongeveer 35 minuten.


Ariya 87 kWh  
20% tot 80% in ongeveer 40 minuten.

De hierboven vermelde oplaadsnelheden en -tijden zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de batterijtemperatuur. Zie meer informatie hieronder. [5]

Nissan ARIYA smartphone displaying charging information

Slim opladen

Plan thuis opladen vanaf uw smartphone, indien beschikbaar, en kies tijden waarop de elektriciteitskosten lager zijn.

Ontdek Nissan Charge

Open de Nissan Charge-app op uw smartphone. Dan kunt u vervolgens de route plannen terwijl u comfortabel thuis op de bank zit. U hoeft zich maar één keer in te schrijven om toegang te krijgen tot meer dan 100.000 laadstations in Europa. Verder krijgt u informatie over laadtijden en laadapparatuur. Met Nissan Charge bent u altijd verzekerd van een zorgeloze rit.

Nissan charge map

Hoeveel kunt u besparen als u in een Nissan ARIYA rijdt?

Ga aan de slag met onze tool, selecteer het type verbrandingsmotor, de prijs voor brandstof en elektriciteit waar u woont en u krijgt een simulatie van de potentiële besparingen als u overstapt op een Nissan ARIYA. De tool geeft een indicatieve schatting van de elektriciteitskosten voor de volledig elektrische Nissan ARIYA in vergelijking met de brandstofkosten van een andere auto, op basis van de gegevens die de gebruiker individueel invoert.
Het elektriciteitsverbruik van de Nissan ARIYA wordt berekend op basis van de cijfers die verkregen zijn in de gestandaardiseerde WLTP-testcyclus (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure). De cijfers zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie en vergelijking en kunnen variëren afhankelijk van meerdere factoren, zoals optionele uitrusting, status van de batterij, klimaatbeheersing, onderhoud, belasting van het voertuig, rijgedrag en niet-technische factoren zoals weersomstandigheden, actuele route, persoonlijk rijgedrag etc. Werkelijke resultaten van de gebruiker kunnen afwijken.

Elke Nissan ARIYA biedt voordelen — nul uitstoot tijdens het rijden is slechts het begin. [3]

VOORDELEN VAN EV

Nissan ARIYA thuis opladen in carport

Lagere onderhoudskosten

Omdat een elektrische auto minder bewegende onderdelen heeft dan een conventionele auto, profiteert u bovendien van lagere onderhoudskosten.

Veelgestelde vragen

VOLGENDE
Rijassistentie & veiligheid verkennen
Next photo
Nissan

[1] WLTP-cyclus wacht op officiële homologatie

[2] Gegevens over het bereik zijn verkregen uit laboratoriumtests overeenkomstig EU-wetgeving en zijn bestemd voor vergelijkingen tussen verschillende voertuigtypes. De gegevens verwijzen niet naar één specifiek voertuig en vormen geen onderdeel van het aanbod. Deze cijfers kunnen afwijken van werkelijke resultaten tijdens het rijden. Extra uitrusting, onderhoud, rijgedrag en niet-technische factoren zoals weersomstandigheden kunnen van invloed zijn op de officiële resultaten. Cijfers zijn bepaald volgens de nieuwe testcyclus Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP).

[3] CO₂-uitstoot en elektriciteitsverbruik afhankelijk van het land.

[4] Het maximale AC-laadvermogen voor de Nissan ARIYA is 7 kW. De vermelde oplaadtijd is gebaseerd op opladen met een type 2 laadkabel (modus 3) van 32 A. 

[5] De vermelde cijfers zijn voor batterijen van 63 kWh en 87 kWh. Oplaadsnelheid en -tijd is afhankelijk van verschillende omstandigheden, zoals type en staat van de lader, batterijtemperatuur en omgevingstemperatuur ten tijde van gebruik. Voor gebieden met een koud klimaat kan het gebruik van de ingebouwde batterijverwarming nodig zijn, specifiek om de snellaadtijden te verbeteren. Een voorwaarde voor de vermelde snellaadtijden is het gebruik van een CCS 2-lader. De Nissan ARIYA is uitgerust met beveiligingsmechanismen die de batterij beschermen als binnen een korte tijdsperiode herhaaldelijk snellaadsessies worden uitgevoerd. Meerdere keren achter elkaar snelladen kan langer duren als door de batterijtemperatuur het beveiligingsmechanisme voor de batterij in werking wordt gesteld.  

Getoonde afbeeldingen en tekst zijn bedoeld als voorbeeld. Afbeeldingen kunnen van voertuigen zijn die niet aan de lokale specificaties voldoen en vertegenwoordigen geen specifiek model, uitvoering of aanbieding. De getoonde kenmerken zijn mogelijk niet beschikbaar of zijn niet standaard beschikbaar of alleen als optie. 

Beschikbaarheid van uitrusting is afhankelijk van de uitvoering; dan wel standaard leverbaar of alleen als optie (tegen meerprijs).  

De genoemde cijfers hebben betrekking op de 63 kWh- en 87 kWh-batterijen. De oplaadsnelheid en oplaadduur hangen af van de oplaadcondities, inclusief het type lader en de staat van de lader, de batterijtemperatuur en de omgevingstemperatuur ter plaatse. In koude regio’s kan het gebruik van een on-board batterijverwarming nodig zijn om specifiek het snelladen te verbeteren. Genoemde snellaadtijden vergen het gebruik van een CCS 2 snellader. De Nissan Ariya is uitgerust met oplaadbeveiligingen om de batterij te beschermen tijdens herhaalde snellaadsessies in korte tijd. De duur van een volgende snellaadsessie kan toenemen wanneer de temperatuur de beveiligstechnologie activteert.